torsdag den 7. januar 2016

Bryllup i Italien

Bryllup i Italien

Hvem drømmer ikke om at holde den store dag i bølgende bakker med slående udsigt, fantastisk klima og med en madkultur der kan tryllebinde enhver gæst nordfra. 

Vi er så heldige at bo lige på grænsen mellem Toscana og Umbrien, nærmere betegnet mellem søerne Trasimeno og Chiusi, med bakker og bjerge, pænt pyntet med knejsende cypresser, olivenlunde og vinmarker så lang øjet rækker. Heldigvis er midtitalien endnu ikke ødelagt af voldsom turisme, så den lokale købmand har tid til at snakke, give smagsprøver og tilbyde den lokale egns råvarer. 
Området bryster sig også af at være et af de nye trendsættende vinområder i Italien. Her bliver der eksperimenteret med de gamle druesorter som Sangiovese og Gamet, men man satser også gerne hele butikken på andre som Syrah eller Merlot. Priserne vælter ind over de nye vinhuse som har lagt om fra kvantitet til kvalitet, og vi andre kan nyde godt af deres arbejde. Midt i dette ”Slow food” land kan I trygt overlade jeres bryllup i Italien til de to danske wedding plannere Jeanette og Klaus, der har boet lige på grænsen mellem Toscana og Umbrien i 13 år. Deres netværk i området er enormt, da de i forvejen arbejder sammen med de lokale, med udlejning af ferielejligheder. Jamen et billig bryllup i Italien, kan det lade sig gøre, kunne man spørge; Ja, det kan det i høj grad på grund af netværket, de lokale råvarer og den gode vin fra de mindre vinhuse. Jeanette siger: ” Vi har fundet den helt rigtige lille kirke på en bakketop, med udsigt over Trasimenosøen, som vi lejer for de danske bryllupper” 

 Forestil jer at køre i en gammel Alfa Romeo Giulietta fra ´73 fra kirken ud til den store agriturismo hvor brylluppet skal holdes. Her er der buffet i haven med et glas bobler til, og bagefter den store middag under lysekroner nede ved poolen, det hele meget romantisk pyntet op i jeres farver og blomstervalg. Klaus siger: ”Vi følger brylluppet til dørs ned til mindste detalje, så selv moster Elly der er vegetar også får en uforglemmelig oplevelse” Overlad trygt jeres bryllup i Italien til Jeanette og Klaus og få en uforglemmelig oplevelse der vil huskes af jeres gæster som ”brylluppet i Italien